Over dit Herbarium

Deze site is de digitale versie van het herbarium dat ik heb gemaakt in het kader van mijn opleiding als herborist. Het belangrijkste van deze oefening was het mij eigenmaken van het gebruik van determinatietechnieken voor planten.

Veel van de planten die in dit herbarium voorkomen heb ik kunnen determineren aan de hand van de Nederlandse flora opgesteld door Henk Eggelte. Er is dan ook een referentie opgenomen naar de pagina of het hoofdstuk waar je de plant kan terugvinden in dat boek. Het gaat hier dan over de 5de volledig herziene uitgebreide druk met ISBN 978-90-5011-261-1.

Soms sluipt er twijfel in het proces of resulteert de zoektocht niet in het gewenste resultaat. Voor deze gevallen heb ik ook dankbaar beroep kunnen doen op de http://www.soortenbank.nl/. Voorlopig heb ik niet per plant een link naar deze site gelegd. Dat komt misschien nog in de toekomst.

Voor elke plant is er wel een "google"-afbeeldingen-link opgenomen. Zo heb je als bezoeker een overaanbod van fotomateriaal. Let wel, ik heb zelf ook veel tijd moeten spenderen aan het controleren van die resultaten alvorens ik besloot ze te gebruiken als mijn illustratief materiaal. Het internet is niet altijd een bron van "waarheden".

Als laatste wil ik graag mijn excuses aanbieden aan de mensen wiens foto's ik heb gebruikt zonder expliciet de toestemming te vragen. Indien u zo iemand bent, stuur me dan via contact een boodschap en u wens (krediet of verwijdering van de foto) zal geschieden. Ik heb helaas niet de tijd gehad om al deze referenties te verzamelen.

De site van http://www.kuleuven-kortrijk.be/bioweb/ wil ik toch wel nadrukkelijk vermelden omdat deze zeer rijk is aan fotomateriaal dat mooi geordend is.

De handgeschreven teksten bij de planten zijn van Evy Vandenreyt die ik langs deze weg dan ook nog eens graag wil bedanken.

De verzamelaar
Steven Heynderickx